Om decoARTE

DET BEGYNDTE MED BLOMSTERPLAKATER

Det første frø til decoARTE blev lagt i sommeren 2019. Jeg var lige blevet mor for anden gang, og vi havde købt et hus med en have, hvor ingen havde rørt en finger i 24 år. En jungle af skvalderkål og snerler.

Skvalderkålen især var håbløs. Da intet kunne reddes, fattede jeg en greb og gravede det meste af haven op, fast besluttet på at så græs over hele haven.

Indrømmet, så har jeg aldrig interesseret mig særligt meget for havearbejde, så det virkede logisk med en plæne. Men som forår blev til sommer brød den bare jord omkring mig ud i et farvehav af stauder og ukrudt.

Jeg fortrød hurtigt, at jeg så hurtigt havde dømt haven til evig fodboldbane og gik nu kun efter skvalderkålsrødderne.

Alt det andet var så smukt.

Sommeren gik og farvefloret afblomstrede, og henad efteråret begyndte jeg at tænke i indretning af vores hus, hvad ledte mig til at designe et par plakater selv. Mit ønske var at prøve at holde fast i den fornemmelse, som ukrudtet helt uventet havde givet mig sommeren igennem.

Jeg har altid haft en kærlighed til gammelt arkivmateriale, og Flora Danica-blomsterne er nogle af de smukkeste blomstertegninger, jeg kender, så jeg slog op i deres samling efter noget, der kunne passe.

Jeg havde regnet med at finde et par stykker. Vi kender nok alle den store valmue eller illustrationerne, som er brugt på Det Kongelige Porcelæn. Men samlingen var en ren skattekiste af smukke blomster.

Jeg valgte et par stykker: Liden singrøn og purløget, som begge "bor" vores have. Og jeg lavede designet, som senere skulle bliver til FLORA BY FLOWERY-plakaterne.

Kom foråret 2020 og kom en tid vi nok taler om i generationer. I de spædeste forårsdage blev optimisme afløst af karantæne og afstand.

I den første periode af nedlukningen gik jeg mange ture på Amager Fælled med hund og klapvogn. Det er nok det sted i København, hvor man mindst skal bekymre sig om at holde afstand, fordi der er så god plads.

Som foråret fik fat, lagde jeg mærke til hvordan foråret piblede frem i borst, erantis og alverdens anden rigdom. Og med dem samme følelse af glæde, som jeg først havde oplevet i haven året før.

Jeg blev så glad, for det hele var så smukt, og en sætning trængte sig på i min hjerne: We need something beautiful.

Det har vi allesammen: brug for noget smukt.

Og så var dét, der skulle blive til decoARTE blevet til.

Kærlig hilsen

Mette

 Amager, august 2020